Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje

Seminar “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” donosi jednu novu filozofiju poučavanja, te osamdeset različitih tehnika i metoda koje se mogu odmah koristiti u nastavi, a s kojima se učenicima omogućuje da svjesno, s razumijevanjem i aktivno usvajaju nastavne sadržaje.

Metode s kojima se učitelji upoznaju omogućavaju organizaciju nastave na način da je svaki učenik uključen, da se zadržava učenikova pažnja, povećava motivacija i razvija kritičko mišljenje. Metode nadalje potiču stvaralaštvo, rješavanje problema, inovativnost, poduzetnost, komunikativnost, prilagodljivost, rad u timu te stvaraju ugodno odgojno-obrazovno ozračje koje je poticaj za učenje i razrednu disciplinu.

Primjenom interaktivnih metoda nastava je usmjerena na učenika što mijenja i uloga učitelja koji postaje voditelj, suradnik, savjetnik, mentor, odgajatelj i pedagog koji organizira nastavni proces.

Učenici uče kritički misliti, razvijaju odgovornost za vlastito napredovanje i učenje, surađuju s drugim učenicima i uče načine učenja.

Izjave sudionika

  • “Seminar je izvrstan. Najbolje stručno usavršavanje u mojih 13 godina rada kao nastavnica. Obećanje koje je dato na početku – da ćemo se mi, kao osobe, dubinski i strukturalno promijeniti – na kraju je ispunjeno.”
  • “Dolazak na ovaj seminar bio je odličan životni potez. Izvrsne metode, tehnike koje želim što više koristiti u svom radu, kreativan, poučan, zabavan način rada. Smatram da kada bi više nas radilo po ovim metodama škola bi bila mjesto na koje bi učenici dolazili skakutajući od sreće.”
  • “Edukacija je vrlo korisna, kako za mlade učitelje tako i za iskusne, jer nudi obilje tehnika posebno dizajniranih za razvoj kritičkog mišljenja. Osobito je dobro što se uči iskustveno, tj. učitelj postaje učenik i ima priliku iskusiti sve tehnike prije nego što ih upotrijebi u svojoj nastavi. Razmjena iskustva učitelja raznih predmeta vrlo je korisna prije svega kao jedan novi pogled na stare stvari. Ovu bih edukaciju preporučila svakome jer cjeloživotno učenje daje jedan novi smisao, a vrlo je vrijedna i za osobni razvoj.”

Kurikulum seminara

Kurikulum seminara možete preuzeti s ove poveznice.

Voditelji seminara

Više o našim voditeljima seminara možete saznati na ovoj poveznici.

Kotizacija i prijava

Prijave se primaju tijekom cijele godine, te prema kalendaru objavljenih poziva za sudjelovanje.
Informacije o kotizaciji, načinu prijave, te otvorenim seminarskim skupinama možete pronaći na ovoj poveznici.

Kontakt

Eli Pijaca Plavšić, izvršna direktorica, epijaca@fso.hr