Obrazovanje protiv korupcije

Siromaštvo, nejednakost i nesigurnost su neke, ali najvidljivije posljedice korupcije. Bez obzira na kojoj razini se događa, korupcija uvijek šteti cijelom društvu. Iako zadovoljava trenutne potrebe, korupcija ima dugoročne razorne posljedice na društvo i međuljudske odnose. Korupcija se lakše ukorijenjuje u zemljama gdje su građani slabije obrazovani, a svijest o građanstvu niska.

Stoga je obrazovanje ključan alat u borbi protiv korupcije.

Mnogi  smatraju da na pojavnost korupcije u društvu nemaju nikakvog utjecaja te ništa niti ne čine. No, borba protiv korupcije podrazumjeva i sustavne i individualne napore. I dok je sustav više usmjeren na veliku korupciju, građani svakoga dana trebaju raditi na sprečavanju “male”, svakodnevne, korupcije. Zato se javlja potreba, posebno u demokratskim društvima, da pojedinac izgradi sustav vrijednosti i razvije vještine potrebne za odnos prema korupciji kakav je svojstven demokratskom društvu.

Cilj je seminara “Obrazovanje protiv korupcije” potaknuti učitelje da intenzivnije rade s učenicima na izgradnji sustava vrijednosti, razvoju vještina i usvajanju znanja za sprečavanje korupcije.

 

Kurikulum seminara

Kurikulum seminara možete preuzeti s ove poveznice.

Voditelji seminara

Više o našim voditeljima seminara možete saznati na ovoj poveznici.

Kotizacija i prijava

Prijave se primaju tijekom cijele godine, te prema kalendaru objavljenih poziva za sudjelovanje.
Informacije o kotizaciji, načinu prijave, te otvorenim seminarskim skupinama možete pronaći na ovoj poveznici.

Kontakt

Mario Bajkuša, direktor razvoja i programa, mbajkusa@fso.hr