Postupak certificiranja medijatora

Za one koji odluče steći Akreditaciju izmiritelja ili se žele aktivnije baviti medijacijom, preporučuje se ući u postupak certificiranja ili akreditiranja.

U Hrvatskoj se postoji službeni Registar izmiritelja (medijatora) pri Ministarstvu pravosuđa, a cjelokupno područje uređeno je Zakonom o mirenju (“Narodne novine” broj 18/2011.).

Forum za slobodu odgoja jedna je od rijetkih institucija u Hrvatskoj koja je ovlaštena za provođenje obuke za izmiritelje. Kroz ovaj postupak, nakon Osnovnog i Naprednog seminara medijacije sudionici dolaze na još četiri dvosatne radionice, otprilike jednom mjesečno, tijekom kojih se vježba medijacija, razmjenjuju iskustva i razjašnjavaju zahtjevne situacije.

Uz to, sudionici provode medijaciju ili neke njene elemente u svojoj svakodnevnoj praksi, u okvirima i razmjerima u kojima imaju priliku. Na kraju, izvještaj o tome dostavljaju voditeljici programa “Medijacija”, koja nakon evaluacije i po potrebi savjetovanja, izdaje nalog za Potvrdu o stručnom usavršavanju u trajanju od 40 sati.

Kontakt

Ana Munivrana, voditeljica programa “Medijacija”