Razvoj školskog kurikuluma

Seminar “Razvoj školskog kurikuluma” rezultat je projekta „Razvoj kurikulumske kulture: osnaživanje škola za razvoj i implementaciju školskog kurikuluma“ koji se provodio od 2013. do 2015. godine. Seminar su razvili stručnjaci s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Cilj seminara jest osnažiti učitelje, stručne suradnike i ravnatelje za djelotvoran razvoj, implementaciju i evaluaciju školskog kurikuluma.

Glavno usmjerenje kojem teži ovaj seminar jest novi pristup razvoju školskog kurikuluma koji se odnosi na uvažavanje potreba učenika, učitelja, škole, roditelja i lokalne zajednice.

Trodnevni seminar obuhvaća teorijske temelje potrebne za izradu školskog kurikuluma, međunarodna iskustva, planiranje i evaluaciju školskog kurikuluma, te superviziju od strane stručnjaka tijekom planiranja i izrade školskog kurikuluma. Ono što karakterizira ovakav pristup pisanju kurikuluma jest planiranje sukladno odgojno-obrazovnim područjima Nacionalnog okvirnog kurikuluma.

Dodatan poticaj za sudjelovanje u seminaru svakako su i povratne informacije dobivene na razini škola, gdje je poseban naglasak stavljen na unapređenje školske klime i zajednički rad kolektiva škole – učitelja razredne i predmetne nastave te stručnih suradnika.

Izjave sudionika

Prosječna ocjena dosadašnjih seminara: 4,7.

  • Edukacija je pomogla u smislu da uočimo i današnje propuste u školskom kurikulumu te mogućnost da radimo na kvaliteti.
  • Raduje me što ću se osnažiti u svom radu, stvaranju svog kurikuluma i doprinijeti izradi školskog.
  • Odlično organizirana radionica. Sadržaji primjenjivi, konkretni, potkrijepljeni primjerima.

Kurikulum seminara

Kurikulum seminara možete preuzeti s ove poveznice.

Voditelji seminara

Više o našim voditeljima seminara možete saznati na ovoj poveznici.

Kotizacija i prijava

Prijave se primaju tijekom cijele godine, te prema kalendaru objavljenih poziva za sudjelovanje.
Informacije o kotizaciji, načinu prijave, te otvorenim seminarskim skupinama možete pronaći na ovoj poveznici.

Kontakt

Eli Pijaca Plavšić, izvršna direktorica, epijaca@fso.hr