Učenje sreće

Kako biti dobro, a ne samo „dobri“? Kako stvoriti takve odnose i ozračje da cijela škola postane mjesto gdje se cijeni učenje, gdje se oslobađaju i razvijaju nadarenosti i potencijali svih učenika –najvećeg izvora bogatstva zajednice? Kako podržati zdrav razvoj dječjeg samopoštovanja i samopouzdanja? Kako na vrijeme prepoznati emocionalne poteškoće i smetnje ponašanja kod djece? Kako aktivno graditi i njegovati iskustva brižnosti, zajedništva i pripadanja?

Na ova i još mnoga povezana pitanja odgovor pruža seminar stručnog usavršavanja „Učenje sreće“.

Kroz uvodni dvodnevni seminar, stručnjaci iz područja psihologije i pedagogije upoznat će vas s najnovijim svjetskim i domaćim spoznajama o zdravom i uspješnom socio-emocionalnom razvoju djece i mladih, kao i činiteljima dobrobiti i zadovoljstva učitelja.

Naučit ćete prepoznati rane znakove koji upućuju na moguće probleme učenika i pristupe koji pomažu u komunikaciji. Steći ćete dodatne vještine i znanja koja će vam pomoći u pripremi i obradi raznih pedagoških, psiholoških, pa i „osjetljivih“ tema s učenicima. Također ćete osvijestiti vlastite načine izgradnje odnosa s učenicima te načine stvaranja okružja kvalitetnog učenja i suradnje.

Detaljnije informacije o ovom seminaru bit će dostupne do kraja prvog polugodišta 2015./2016.

Kontakt:

Ana Munivrana, voditeljica programa “Medijacija”, akarlovic@fso.hr